Yachting a Kvarnerské ostrovy




Za dobrůtkami



Na ostrově Lošinj roste přibližně 1 200 druhů rostlin. Z tohoto množství je velká část bylinek, které se používají v gastronomii. I třeba místní proslulé jehněčí si na těchto bylinách pochutnává, tak že když k tomu přičteme čistou vodu a čistý vzduch, výsledkem je maso té nejvyšší kvality. Nejvýznamnější je zde ale kuchyně postavená na rybách a plodech moře. Je to opět čistota a složení mořské vody, která dává místní rybí kuchyni nezaměnitelnou kvalitu a chuť. I zde se sice můžete často setkat s produkty tzv. „farmového chovu“, ve kterém jsou ryby držené v zajetí krmeny granuláty, my vám ale umíme zajistit pochoutky čerstvé a z volného moře. Na moři neskutečně chutná. Ať přímo na lodi, nebo v restauracích umístěných přímo u moře, od kávy až ke grilované rybě, vše dostává další rozměr. Vůně moře, stolování venku při západu slunce, to prostě k Chorvatsku patří. S lodí v rámci výletů navštěvujeme spřátelené restaurace, kde vám, budete-li chtít rádi pomůžeme s výběrem. Někde přistaneme 5 metrů od stolu, jinde 50, ale k lodi to nikdy nebudete mít daleko.

© 2000-2006 Ladislav Kreiner.